Koor

koor

Het koor De Vier Evangelisten Amsterdam, zo heten we, want we zijn niet de enige parochie die naar de vier evangelisten is genoemd!

We hebben een zeer diverse samenstelling van mensen zoals Nieuw-West dat ook heeft. Samen met onze rijkdom aan spirituele en culturele achtergronden creëren we met aandacht een plaats waar we vanuit onze hart en ziel kunnen “zingen voor de God die zingen laat” en die zich telkens zichtbaar maakt in de kwetsbaarheid van ons menszijn. Dit doen we wekelijks ten dienste van de zondagse eucharistievieringen, feestdagen, bij uitvaartdiensten en huwelijken.

Iedereen wordt verwelkomd om in openheid en vertrouwen met elkaar hun stemmen te laten horen. Allen worden erkend om de bijzondere kwaliteiten die zij hebben om bij te kunnen dragen aan de groep en de muziek. Dit geeft ons koor zijn warme karakter

Contact opnemen met het koor kan via het secretariaat.

Repetities hebben een relaxt maar gedisciplineerde sfeer waarin met motivatie goed gewerkt wordt aan de muzikale liturgische invulling voor de komende dienst/en.

Op dit moment zijn we een meerstemmige mis van Bernard Bartelink aan het instuderen. Dit is onze eerste gezamenlijke meerstemmige mis. Waarom Bartelink? Deze mis is in het Pauluskoorrepertoire gevonden tijdens het fusieproces. Het sprak aan wegens de aandacht die ze heeft voor koor, parochie en organist. Ook heeft Bartelink tijdens de inwijding van het Pauluskerkorgel dit orgel bespeeld.

Verder is ons repertoire hoofdzakelijk georiënteerd rond de Nederlandstalige liturgie met uitzondering van de gregoriaanse hoogtijliederen zoals: Attende Domine, Rorate caeli, Victimae paschali, Veni Sancte Spiritus e.d. Als uitzondering, maar met regelmaat zingen we ook in het Surinaams, Engels, Frans of Duits en ook vanuit de Don Bosco- of Taizétraditie.

De keuze van de muziek wordt met zorg uitgezocht door de liturgiegroep, een weerspiegeling van de parochie, onder leiding van de dirigent en met goedkeuring van de pastor.

We repeteren wekelijks op dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur met een korte pauze voor koffie, thee en gezelligheid ingebouwd. Spreekt dit jou aan? Ben je op zoek naar een muzikale ervaring waarbij je onderdeel uitmaakt van een groter geheel? Vind je zingen fijn en weet je dat je in een koor wilt gaan zingen, of weet je juist niet of je goed genoeg bent, maar je wilt het graag proberen?  Neem dan contact op met de dirigent op en we gaan samen een begin maken!

jane lang
Jane Lang, dirigent

Onze dirigent, Jane Lang, is sinds 2012 dirigent van het St. Lucaskerkkoor geweest. Zij heeft tussen 2013 tot heden de fusie van de twee koren begeleid en is sindsdien de dirigent van het vernieuwde koor De Vier Evangelisten Amsterdam dat afgelopen voorjaar verhuisd is naar de Pauluskerk.

Jane heeft een Bachelor Directie en theologie gestudeerd in Australië. Ze is naar Nederland gekomen om haar directie studie te vervolgen aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze les van Lucas Vis en Ernst van Tiel heeft gehad. Afgelopen november dirigeerde Jane bij de opening van November Music in Den Bosch het requiem “Lux Aterna” van Kate Moore.

Met ons werkt ze eraan dat we vanuit onze beleving de teksten met overtuiging zingen. Prestatie is daarbij voor haar geen doel want wat ze wil horen is de eerlijkheid van onze stemmen. Iedereen kan zich tijdens de repetitie in zijn eigen tempo ontwikkelen. Hierbij is luisteren echter een sleutel want muziek horen gaat vooraf aan het maken.