Palmpaasstokken versieren voor Palmzondag

We gaan het doen.
Dit jaar houdt het coronavirus ons niet tegen.

Op zondag 21 maart zijn alle kinderen vanaf 10.00uur van harte welkom om met ons een versierde palmpaasstok te maken.
De kinderen die mee willen doen kunnen ons vinden in de ontmoetingsruimte van de Pauluskerk. Wij zorgen voor alle materialen nodig voor het maken van een mooi versierde palmpaasstok. De palmpaasstokken blijven bij ons in de kerk tot Palmzondag.

Bron originele afbeelding: jufleonie.com

De zondag voor Pasen is het Palmzondag, dan vieren wij dat Jezus op een ezel Jeruzalem binnen reed. Mensen zwaaiden naar hem met palmtakken en wilden dat hij hun koning zou worden. Een paar dagen later nemen ze hem gevangen en sterft hij aan het kruis.

Op Palmzondag 28 maart zijn alle kinderen van harte welkom om 9.45uur.
Ze krijgen hun eigen palmpaasstok terug met een gezegende palmpaastak. Aan het begin van de dienst laten zij eerst hun versierde palmpaasstok aan de parochie zien. Daarna is er voor hen een kindernevendienst waarin wij de Goede Week voor Pasen behandelen.

Ook wij moeten rekening houden met de corona maatregelen.
Daarom kan er dit jaar maar één ouder per huishouden met de kinderen mee tijdens het versieren van de palmpaasstok. Als het zo druk is dat we geen 1,5 meter afstand kunnen handhaven zullen we de ouders toch verzoeken om hun kinderen na de dienst weer bij ons op te halen.

Dit vind je misschien ook leuk...