Aswoensdag – Veertigdagentijd

Gisteren is de veertigdagentijd begonnen, de vastentijd.
Pastor Andy ging voor in de Marcuskerk en het Nieuw Verbond, Pastor Luc in de Pauluskerk.
Aswoensdag en de vastentijd zijn een uitnodiging om stil te staan bij wie we echt zijn als mensen, er bij stil te staan dat we niet perfect zijn, en dat God ons oproept om beter mens te worden. Door meer tijd te maken voor gebed, solidair te zijn, soberder te leven. En niet om op te vallen, voor onszelf, maar voor God zelf, zoals we het in de evangelielezing hoorden.

Wie inspiratie zoekt voor de vastentijd: er is een boekje met gebeden en bezinningsteksten te verkrijgen bij pastor Luc voor € 7.50.
Ook zijn er een aantal websites die een zinvol aanbod hebben: https://www.ignatiaansbidden.org/ , https://visie.eo.nl/alles-over/veertigdagentijd/ , https://www.vastenactie.nl/ en https://www.broederlijkdelen.be/nl

Tijdens de avondviering in de Pauluskerk werd een kaars aangestoken, die tijdens deze veertigdagentijd elke week in een andere christelijke kerk zal branden tijdens een oecumenische vesperdienst. Indien u wil weten waar en wanneer deze vesperdiensten doorgaan, in het Viertje van 23 februari staat de lijst.

We wensen jullie een deugddoende veertigdagentijd!

Dit vind je misschien ook leuk...