het viertje van 16 februari 2020

6e zondag door het jaar

Sir. 15, 15-20 1 Kor. 2, 6-10 Mt., 5, 17-37

In zijn geest…

Het gaat niet om de letter van de wet. Die maakt dood en beknelt.
Het gaat om de geest van de wet,
het hart, dat spreekt van liefde

en wijst naar bevrijding.
De letter van de wet geeft minimumeisen, er zit nauwelijks leven in.
Het hart van de wet vraagt meer:
vraagt om inzet en vrede,
om goede wil en vergevingsgezindheid. Het hart wijst naar levensruimte,
naar leven, volop.

Het leven, de woorden en daden van Jezus zijn een voorbeeld en een uitdaging tegelijk. Ze stijgen uit boven elk ‘wettisch’ denken. Ze vragen om ‘meer dan het gewone’,

om inzet en zorg voor mens en wereld. Ze vragen om een hartelijk leven,
een leven in zijn geest.

Wim Holterman osfs

EEN OPROEP VOOR ‘KINDERKOOR’!

Lieve parochianen,
Wij dromen ooit in onze parochie een kinderkoor op te starten. Maar weten nog niet hoe wij het moeten aanpakken. Is er iemand onder ons die bereid is om het kinderkoor op te starten?
Misschien speelt je kind graag een instrument of hij/zij zingt graag laat het ons weten. Of heb je tips en ideeën omtrent het opstarten van het kinderkoor, aarzel niet je pastores of de begeleiders van de kindernevendienst aan te spreken.

BOEKEN

  • –  Bezinning boekje: ‘WEGEN NAAR PASEN 2020 BELOFTE VAN TOEKOMST’ Zinvolle teksten voor elke dag van de vastenperiode in een mooie grafische uitgave. Kostprijs 7,50 euro.
  • –  Boek van Pater Toon Ongetwijfeld zijn er veel parochianen die Pater Toon kennen. Hij heeft een boek geschreven over zijn werk en leven in Suriname. Het boek bevat 242 pagina’s en kost waarschijnlijk 15 euro.
  • –  Stripverhaal van Don Bosco Veel van jullie hebben gevraag, wie is Don Bosco. Om Don Bosco dicht bij jullie te brengen hebben de Salesianen zijn leven in een stripverhaal gemaakt. Het stripverhaal van Don Bosco kunnen jullie bij ons krijgen. Het kost 17,50 euro. *Bestelling bij Pastor Luc sdb

KOFFIEDRINKEN:

Elke zondag na de eucharistieviering drinken we koffie in de ontmoetingsruimte. Voor aanvang van de viering zijn drie vrijwilligers aanwezig om alles voor te bereiden. Als de viering begint staat alles klaar inclusief schalen met koekjes en vaak traktaties die door parochianen worden meegebracht.

We hebben een fijne groep die dit alles mogelijk maakt en goed op elkaar is ingespeeld. Op de laatste zondag van de maand maakt broeder Jan samen met de jongeren heerlijke soep, waar ook wel brood bij wordt geserveerd.

Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, waar we onszelf mee kunnen bedruipen, op de kartonnen bekers na, die elke 3 maanden worden besteld. Alles wordt op het einde van de bijeenkomst opgeruimd en afgewassen.

Ook wordt een rooster gemaakt om de beurten eerlijk te verdelen. Natuurlijk kunnen we altijd nog vrijwilligers gebruiken. Je kunt een van ons op zondag aanschieten.

Eline

Dit vind je misschien ook leuk...