kindernevendienst

Versie 4- (25-11-2019)

Kindernevendienst

Bij de kindernevendienst stellen we de relatie van de kinderen en God centraal en proberen wij te stimuleren dat zij hun eigen band met God opbouwen.
Een band die hen kan helpen om ook een goede relatie met hun vrienden, ouders en andere volwassenen op te bouwen. Een persoonlijke band met God kan kinderen ook helpen bij het vormen van hun kijk op de wereld en hun omgeving.

De werkgroep kindernevendienst organiseert op de derde zondag van de maand een kindernevendienst voor alle kinderen van de parochie van De Vier Evangelisten te Amsterdam. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn van harte welkom.

Na de begroeting van de voorganger worden alle aanwezige kinderen uitgenodigd om met een van de begeleiders mee te gaan naar de jongerenruimte. Aan het eind van het eucharistisch gebed komen de kinderen weer terug naar de kerk om samen met alle parochianen het Onze Vader te bidden. Daarna gaan zij weer naar hun ouders voor de rest van de viering.

U mag altijd met uw kind mee naar de kindernevendienst. U bepaalt zelf of u bij de kindernevendienst blijft of dat u weer naar de viering in de kerk teruggaat.

In de kindernevendienst volgen wij het kerkelijk jaar.
Wel proberen wij aan te haken bij de actualiteit in de parochie.
Met Kerst en Pasen organiseren we activiteiten die aansluiten bij deze feestelijke dagen. Het kan zijn dat wij voor deze activiteiten extra hulp en ondersteuning van de ouders vragen. Ook kan het voorkomen dat de kindernevendiensten hierdoor afwijken van het normale schema.
Natuurlijk zullen wij wijzigingen en de thema activiteiten op tijd via het Viertje doorgeven.

De werkgroep opereert onder verantwoordelijkheid van het pastorale team. Als u vragen of voorstellen heeft voor de kindernevendienst kunt u via pastor Simon Nongrum sdb met hen in contact komen.
Email: simon.nongrum@donbosco.be

Dit vind je misschien ook leuk...