kindernevendienst

Adventsactie kindernevendienst:
Kunnen wij bij jou?
Deze tekst zal iedereen doen denken aan de tekst uit het liedje van Claudia de Breij: ‘Mag ik dan bij jou schuilen als het nergens anders kan.’

Hier in onze parochie hebben wij het relatief goed: we hebben een dak boven ons hoofd, kleding, speelgoed… Elders in Amsterdam zijn er kinderen (en hun moeders)

die dat niet hebben. Zij zijn gevlucht, hebben alles en iedereen achtergelaten in een ver land. Zij kunnen om verschillende redenen niet in Nederland blijven, maar zij kunnen ook niet terug naar huis. Zij zijn nergens thuis. En moeten in Nederland wachten op een oplossing.
Maar niet voor iedereen is er al plek in de opvang. Daarom hebben we een kijkje genomen in het Wereldhuis van de protestantse Diakonie aan de Nieuwe Herengracht, naast de Hermitage. Daar worden de kinderen (en hun moeders) begeleid naar een opvangplek en wordt ervoor gezorgd dat zij zo snel mogelijk naar school kunnen. Want, waar je ook bent, je moet altijd naar school om slimmer te worden.
Als de kinderen aankomen in het Wereldhuis bezitten ze echt niets: geen speelgoed en ook geen warme kleren voor de winter. Het Wereldhuis is afhankelijk van giften.
Daarom willen wij aan onze kinderen (en hun ouders, opa’s en oma’s) vragen hen te helpen. Niet met geld, maar met speelgoed en kleding.
Er is concreet behoefte aan winterkleding voor kinderen tot 12 jaar, vooral voor de kinderen (ook baby’s) tot 6 jaar. Ook is er

behoefte aan speelgoed, zoals Duplo, Lego, blokken, kleurpotloden, waskrijtjes, viltstiften, kleurboeken en nog veel meer. Dat alles hoeft niet nieuw te zijn, maar het mag niet kapot zijn. Ook mag het geen speelgoed met batterijtjes zijn, want die kosten geld. Helpen jullie mee?

Jullie kunnen de spullen inleveren tijdens de viering van zondag 24 november 2019.
De werkgroep Kindernevendienst zorgt dat de spullen naar de kinderen worden gebracht.

Namens de kinderen van het Wereldhuis, alvast heel hartelijk bedankt!
Werkgroep Kindernevendienst

Dit vind je misschien ook leuk...