Welkom bij de Vier Evangelisten

Wij zien onze parochie graag als een gastverblijf, een herberg voor de ziel. In de herberg geldt de Heilige Schrift als reisgids voor mensen die op hun levensreis op Adem willen komen. Vragen over leven, liefde en dood mogen in deze herberg aan de orde komen. Het evangelie verhaalt dat Jesus tochtgenoot is van mensen onderweg en met hen spreekt over hun geloof, hun hoop en teleurstelling. Aan de hand van wet en profeten begeleidt Hij hen bij hun vragen, verlangens en twijfel.

De parochie als herberg dient bovendien als uitvalsbasis voor diaconie en pastoraat, als vertrekpunt van het hervatten van ieders levensreis. Niet alleen stamgasten zijn welkom, maar ook (andere) buurtbewoners en toevallige passanten.

Voor sommigen heeft de herberg trekken van een thuis. Maar voor anderen is hij een spiritueel doorgangshuis. Mensen moeten ook weer losgelaten kunnen worden als ze hun reis willen vervolgen naar andere spirirtuele onderkomens. Wie stamgast wil worden mag natuurlijk blijven. De kern van onze gemeenschap is de Heilige Schrift en de gelovige zoektocht van ieder individu. Uitgaande van de Heilige Schrift willen wij mensen begeleiden op hun gelovige zoektocht.

Dit vind je misschien ook leuk...