Palmpaasstokken versieren voor Palmzondag 2023

Vorig jaar hebben wij al onze palmpaasstokken uitgedeeld. Daarom hebben wij voor dit jaar hele mooie houten palmpaasstokken gemaakt. Daarmee gaan we dit jaar aan het begin van de Palmzondag viering op 2 april met de kinderen de intocht van Jezus in Jeruzalem en het begin van de Goede Week inluiden.

Op zondag 19 maart en zondag 26 maart zijn alle kinderen vanaf 10.00uur van harte welkom om met ons een versierde palmpaasstok te maken.
De kinderen die mee willen doen kunnen ons vinden in de ontmoetingsruimte van de Pauluskerk. Wij zorgen voor alle materialen die nodig zijn voor het maken van een mooi versierde palmpaasstok. De palmpaasstokken blijven bij ons in de kerk tot Palmzondag.

Bron originele afbeelding: jufleonie.com

De zondag voor Pasen is het Palmzondag, dan vieren wij dat Jezus op een ezel Jeruzalem binnen reed. Mensen zwaaiden naar hem met palmtakken en wilden dat hij hun koning zou worden. Een paar dagen later nemen ze hem gevangen en sterft hij aan het kruis. 

Op Palmzondag 2 april zijn alle kinderen van harte welkom om 9.45uur

Ze krijgen hun eigen palmpaasstok terug met een gezegende palmpaastak. Aan het begin van de dienst laten zij eerst hun versierde palmpaasstok aan de parochie zien. Daarna is er voor hen aansluitend een kindernevendienst waarin wij de Goede Week voor Pasen behandelen. 

Ouders die willen helpen met het maken van de palmpaasstokken of hun kennis van de Goede week willen delen zijn van harte welkom.

Recyclen
Ook wij vinden een milieubewuste houding belangrijk.
Daarom willen wij u vragen om de palmpaasstok niet in de prullenbak te doen maar weer af te geven in de kerk.

Dit vind je misschien ook leuk...